Like most websites we use cookies. If you're happy with that, just carry on as normal - otherwise to find out more click here.
 
 
 
Насловна   ›   Вести
Send to friend

Вести

Разиграна пролет!
2011-02-22
Проверете што се крие во делот За колвање”.
Соблекувајте ги палтата – пролетта ...
2011-02-03
Конечно деновите се подолги и кога ќе се вратиш од училиште сеуште е дење. Што значи тоа? Да, во право си. Пролетта се наближувати треба да се подготвиш, да го исчистиш двогледот, фотоапаратот и да закажеш прошетка со родителите или баба и дедо на која ќе ги пречекаш весниците на пролетта заедно со нас! Како и минатата година и оваа сега почнуваме да го набљудуваме небото и да ги забележуваме резултатите. Провери и ти колку е забавно да се следи напредувањето на пролетта. Те чекаме!
Светски денови на птиците преселници
2010-05-07
Светски денови на птиците преселници „Заштити ги критично засегнатите птици преселници - СЕКОЈ ВИД Е ВАЖЕН!“
8 и 9 мај, од 10-16 часот,  во просториите на градската библиотека „Браќа Миладиновци“ во Скопје  
Денот на планетата Земја – 40-та ...
2010-04-21
Четириест години откако беше одбележан првиот ден на планетата Земја, светот се наоѓа во најзагрозена состојба досега.
Посетете го настанот во Американското Катче –Скопје на 22 Април во 18:00!
Син штрк во Германија!
2010-04-20
Сино обоен штрк има гнездо на оџак во Биген, Германија.
Како да ги препознаеш птиците?
2010-04-19
Кога ќе видиш птица можеби ќе се запрашаш дали има метод според кој можеш набрзина и точно да идентификуваш птица. Набљудувањето на птици подразбира нивно идентификување според физичките карактеристики како и според нивното однесување.
Results 25 do 30 z 31